Over Ons

Evangelisatie, scholing en preventie gericht op kinderen in de armste wijken van Rio de Janeiro (Brazilië). Dat is het werk van het Nederlands-Braziliaanse zendingsechtpaar Janneke en Fernando Galvaõ-Hulst en hun medewerkers en vrijwilligers. De Nederlandse Stichting Jafet ondersteunt dit werk en zamelt in ons land geld in om dit werk voort te zetten en uit te breiden.

In de favelas – krottenwijken – van Rio de Janeiro leven ontelbare kinderen onder erbarmelijke omstandigheden. Ze wonen in wijken waar geweld en drugshandel aan de orde van de dag zijn. Medische voorzieningen en scholing zijn gebrekkig, vrijwel alle gezinnen (of wat daarvan over is) leven in armoede. De Bijbelse boodschap dat Jezus Christus naar de aarde is gekomen om redding te brengen voor verloren mensen, krijgen de kinderen niet of nauwelijks te horen.

Stichting Jafet zet zich in om de blijde boodschap van het Evangelie te brengen, juist op deze gevaarlijke plaatsen in Rio de Janeiro. Daarnaast geven wij praktische en sociale hulpverlening. Hiervoor zijn in twee favelas (Manguinhos en Pedra Lisa) eigen gebouwen aangekocht waar bijna dagelijks kinderclubs en andere activiteiten worden georganiseerd. Tijdens de clubs horen de kinderen een Bijbelvertelling, leren ze Bijbelse liederen en wordt er gebeden. De kinderen krijgen een lunch, doen spelletjes en krijgen hulp bij hun schoolwerk. De families van deze kinderen ontvangen persoonlijk bezoek om zo een goed beeld van het kind te krijgen. Kinderen die op straat leven worden niet vergeten: zij worden regelmatig opgezocht en krijgen naast wat eten of drinken ook de Bijbelse boodschap verteld.

Jafet is een stichting met een missie. In alles willen we uitdragen dat er één Naam onder de hemel is gegeven waardoor mensen zalig kunnen worden: Jezus Christus, de Weg, de Waarheid en het Leven. Dat geldt voor ons in Nederland, dat geldt voor de kinderen in de favellas. Hen willen we bereiken met dit onmisbare Evangelie!

Stichting Jafet

Doude van Troostwijkstraat 25
3626 AT Nieuwer Ter Aa
 

T 06 - 24 24 48 48
info@jafet.nl